ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 2024-'25

Στόχος μας είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον φυσικό κόσμο, να εξοικειωθούν με διάφορους νόμους της Φυσικής και της Χημείας και να κατανοήσουν την λειτουργία τους και με την παρατήρηση, την καταγραφή και τη σύγκριση να δημιουργηθούν ερωτήματα και να δοθούν ερεθίσματα και απαντήσεις.

Μέσα από το μάθημα των Μικρών Επιστημών κάνουμε μία διαδρομή ανάμεσα στις κύριες επιστημονικές θεωρίες, μέσα από πολύ παιχνίδι, κατασκευές και μοναδικές ανακαλύψεις.

Συναντούμε τον Νεύτωνα, τον Πυθαγόρα, τον Αρχιμήδη και τον Τέσλα και μαθαίνουμε τι υπάρχει γύρω απ’ την ατμόσφαιρα μας και κάτω και κάτω από το σπίτι μας. Σε συνεργασία με τον Αϊνστάιν μιλάμε για τη βαρύτητα, τη φύση του φωτός και το πώς λειτουργεί η τηλεόραση στο σαλόνι μας. Ερχόμαστε σε επαφή με τις κύριες επιστημονικές θεωρίες χωρίς να περιοριζόμαστε στους τέσσερις τοίχους μιας σχολικής αίθουσας και δίχως την αυστηρότητα του μαυροπίνακα που έχουμε συνηθίσει. Εδώ, κάθε μάθημα είναι ένα διασκεδαστικό ταξίδι στη γνώση και ένα πολύτιμο εφόδιο που θα μας ακολουθεί σε όλα τα μαθητικά μας χρόνια – και όχι μόνο!

Κάθε διδακτική ώρα εμπλουτίζεται από διαδραστικό υλικό, πειραματικές διατάξεις, πρωτότυπες εργασίες και φυλλάδια, ομαδικά παιχνίδια και κατασκευές. Ο μόνος περιορισμός στην επιστήμη, είναι η φαντασία μας!

 

 

Μικροί επιστήμονες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε με cookies